Никола Калабић

Борко Брајовић

Борко Брајовић је рођен 13. јула 1984. године у Пријепољу. Још од раног детињства показује интересовање за спорт и уметност. Најпре следи своју прву страст – сликарство, али се упоредо активно бави и спортом. Опробава се и на пољу музике. Након завршене школе гитаре, формирао је свој рок састав, као главни вокал и гитариста.
Почиње да се бави и послом тренера разноврсних источњачких борилачких вештина. Са својим клубом остварује више признања, како домаћих тако и интернационалних, међу којима се издваја титула светског шампиона у Нокаут систем каратеу. Бавећи се промоцијом овог спорта, његов маркантни физички изглед долази до изражаја, након чега бива примећен од стране филмских ствараоца. Прву улогу остварио је у епском филму Бранка Перића под називом “Хајдук”. Уследиле су улоге у великом броју домаћих и страних филмова, као и телевизијских серија.
У овом периоду почиње да пише и дела различите форме, романе и филмске сценарије разноврсних жанрова.
На пољу стрипа дебитује графичком новелом “Хајдук”, у сарадњи са сценаристом Марком Стојановићем и цртачем стрипова Сабахудином Мурановићем-Мураном.
Након изласка његово првог романа “Близанци”, снимио је и истоимени филм. Уследио је други независни филм, ”Студенац”, а потом и дечји филм “Буђење”, такође према његовим романима.
Као редитељ, продуцент и глумац налази се на челу филмске продукцијске куће “Феникс филм”, која тренутно снима своју прву хорор-крими серију “Мозаик”.
Његов живот као и рад одвија се на релацији Пријепоље – Београд. Отац је два сина, који полако крећу његовим стопама.

капетан

Саша Станковић

Глумац Градског позоришта ТЕАТАР 91, глумац у филмпвима и серијама, статиста, сценариста, аутор серијског пројекта “Није то што мислиш”, песник и текстописац.
Радио је на домоћим и иностраним пројектима.
Рођен је 26. јуна 1975. у Алексинцу, где је и почео глумачку каријеру. У једном периоду је био председник УО “ТЕАТАР 91”. Гглумио је и у Аматерском позоришту “Дука Јовановић” Алексинац. У позориштима глуми 21 годину.
Од 2019. живи и ради у Београду и члан је позоришне трупе НАЈ ТЕАТАР.

Калабићев пратилац Благоје

Мирослав Хуђец

Рођен је 25. јануара 1983. у Старој Пазови.
Досадашње улоге: Играни филм СТУДЕНАЦ, играна серија МОЗАИК (снимање још у току, има 56 епизода), играно-документарни филм КНЕЗ ЛАЗАР, дечји играни филм БУЂЕЊЕ, играна серија УРГЕНТНИ ЦЕНТАР.
Од 2015. је продуцент и маркетинг менаџер филмске продукцијске куће Феникс филм, у којој иза себе има три пројекта као продуцент и маркетинг манаџер и један као копродуцент (играни филм БЛИЗАНЦИ – истинита прича о крађи беба приликом рођења).
Такође је иноватор. Власник је патента за сигурностну гаражу за мотоцикле ”Мото бокс”.

Калабићев пратилац пушкомитраљезац Јован

Никола Бијанић

Никола Бијанић, син оца Славољуба из села Карадак (Рашка) и мајке Љубице родом из Бикова (лозе Рнић из Отишића), рођен је 19. јула 1993. у Краљеву. Као мештанин Врњачке Бање, основну школу и гимназију завршио је са одличним успехом. По упису гимназије, бива препознат од професорке српског језика и позван у драмску секцију, где наредне четири године проводи играјући у дечјим и представама за шири аудиторијум. Неке од представа у којима је играо: Петар Пан (Петар Пан), Покондирена тиква (Ађутант), Живот Сократов (Сократов ученик)…
У другој половини 2012. сели се у Београд, где као буџетски студент уписује Факултет организационих наука смер Менаџмент, али се 2013. пребацује на смер за Информационе системе и технологије, где дипломира највишом оценом на тему „Развој четботова у апликацијама електронског пословања“. Првог дана доласка у Београд, у робној кући „Зара“ у Кнез Михаиловој улици, бива скаутован од познатог стилисте Филипа Максимовића за презентацију одела италијанске куће Rubinacci, на Белом двору породице Карађорђевић. Пар месеци касније потписује уговор са престижном домаћом модном агенцијом „Fox models“, где као први посао добија једну од главних улога у музичком споту са певачицом Светланом Цецом Ражнатовић „Да раскинем с њом“. У истом периоду бива скаутован од једне од највећих и најуспешнијих светских модних агенција, миланске „Major Model Management“ агенције, преко које одлази да ради миланску недељу моде. У Паризу га је представљала престижна „M Management Paris model“, а у Кини модна агенција „Modern Model Group“.
Снимао је серије, рекламе, многобројне ревије, фотографисан је за кампање, као и магазине, у земљи и у иностранству. Неки од послова које је радио:
– Серије: Мања улога у серији „Игра судбине“ Михаила Вукобратовића и Станка Милошевића (2020), главна епизодна улога у серији „Мозаик“ Феникс филм продукције (2021).
– Рекламе:„Duet | RISE™ & NOIR™ Design Expressions“JennAir (2019., Монтевидео, за светско тржиште), „Bound By Nothing“ JennAir (2018., Београд, за светско тржиште), обе у потпису најпознатије светске продукцијске куће Stink Films у сарадњи са америчко-српским филмским редитељем Јованом Тодоровићем; реклама за „Balans+“ са глумицом Нином Јанковић (2019) филмског редитеља Огњена Исаиловића (тржиште Балкана), “Perfectlands Italian Milk” (за светско тржиште) ,Beck’s пиво (за светско тржиште), реклама „Top Eleven“ са фудбалским тренером Жозе Мурињом (за светско тржиште), „Тајна идеалне линије“ IdealSlim Dietpharm (Хрватска), Златиборац (тржиште Балкана), и др.
– Музички спотови: „Да раскинем с њом“ са Светланом Цецом Ражнатовић редитеља Милоша Надаждина (2013.), „Оперисан од љубави“ са Милицом Павловић редитеља Александра Керекеша Кекија (2017.),
Ревије: Славe Зајцева, Archetipo, American Crew, Rubinacci, Martini Vesto by Bosko, Sara Fashion, Mona, Fashion&Friends,Barbosa, Petja Zorec, Милицe Вукадиновић, Марка Главинића, Мирјане Шарац, Класа, Futura,Бориса Бановића -2B,Lily Tailor,Ушће шопинг центар…
Кампање, лукбукови, магазини:„J.W.SAX Milano“ – Francesco Ponzi, Balenciaga, Movem (Hugo Boss, Canali, Enrico Coveri, Joop!, Original, Trussardi),Ellesse, Биљана Типсаревић, Класа, Бориса Бановића -2B, Ушће шопинг центар, Men’s Health, Male Models Scene,и др.
Формална и неформална едукација:
Учесник је светских форума: World Youth Forum 2019. (Шарм Ел Шеик, Египат), International Volunteer Forum 2019. (Сочи, Русија), 141st IPU Assembly and related meetings 2019. (Београд), Conference of Young Leaders of Serbia and Russia – „180 years of diplomatic cooperation“ 2018.(Београд и Крагујевац),Tavrida National Youth Educational Forum2018. (Крим, Русија), 19thWorld Festival of Youth and Students 2017 (Санкт Петербург и Сочи, Русија), Belgrade Strategic Dialogue 2017, 2018., 2019. (Србија), Форум Власина 2016, 2017, 2018. (Србија)
Едукација: Завршио је програме Америчке привредне коморе – AmChamps-Young Leaders in Change: Class 2017, Предузетничку академију (2016.) удружења Serbian Venture Network.
Октобра 2020. уписује спојене мастер студије Електротехничког факултета и Факултета организационих наука у Београду, на смеру за вештачку интелигенцију.
Остало: 2015. постаје члан Менсе.
Познаје основе каратеа, аикидоа, бокса и кик-бокса, танга, салсе, валцера.
Течно говори енглески језик, познаје шпански и обрисе руског.
У слободно време воли да игра шах и прати тржиште криптовалута.

потпоручник Живорад Мишић

Предраг Васовић

Предраг Васовић рођен је 18. марта 1997. године у Косовској Митровици. Са седам година постаје члан КУД ”Копаоник” из Лепосавића, где остаје до одласка на факултет. Са 10 година почиње да тренира тенис. Осваја многе турнире, међу којима је најзначајнији завршни турнир на тениском кампу Јелене Генчић.
Завршио је Високу школу струковних студија на факултету медицинских наука у Крагујевцу, где упоредо са студијама почиње да се бави филмском глумом. Дебитовао је у филму “Близанци”, у продукцији Феникс филма, где је оправдао поверење редитеља Борка Брајовића и већ наредне године добија главну улогу у филму “Студенац”, који одушевљава гледаоце и љубитеље доброг психо трилера.
Филмске и серијске улоге почињу да се ређају, тако да убрзо постаје и стални члан продукције Феникс филм, где осим ангажовања као глумац, постаје и први асистент режије, као и вођа снимања.

наредник Раде

Александар Јеленић

Александар Јеленић рођен 1987. године у Крагујевцу. Завршио је Учитељски факултет у Јагодини.
Током четири сезоне био је члан Јагодинског позоришта, где је остварио запажене улоге. Монодраму о деспоту Стефану Лазаревићу, која је његов ауторски пројекат, изводио је више од 20 пута.
Најзапаженији пројекат у ком је учествовао је представа “Бедеми ћирилице”.

четник Раде

Предраг Јовановић

Предраг Јовановић рођен у Параћину, 07. јуна 1985. године. Завршио је Педагошки факултет. Од 2010. члан је Градског позоришта Јагодина, где је остварио више улога. Члан Параћинског позоришта је од 2018. године.
Тренутно игра у представама “Легија части” (Параћин), “Ђавоља посла” Великог театра из Јагодина и “Бедеми ћирилице” (Крагујевац).
Играо је улогу Синише у серији ”Време зла”

улични продавац

Милић Јовановић

Рођен је 1958. године у Крушару код Ћуприје. Од 1978. до 1983. године члан је Народног позоришта „Стерија“ у Вршцу. Од 1983. године стално је ангажован у Књажевско-српском театру у Крагујевцу.
Филмографија:
– Пси лају, ветар носи (ТВ Серија, 2019),
– Шифра Деспот (ТВ Серија, 2019),
– Башта сљезове боје (ТВ филм, 2017),
– Сан летње ноћи (ТВ филм, 2016),
– Сумњива лица (ТВ серија, 2016),
– Енклава (играни филм, 2015)
– Село гори, а баба се чешља (ТВ серија, 2009-2010)
– Контумац (ТВ филм, 2010)
– Сељаци (ТВ серија, 2008-2009)
– Рингераја (играни филм, 2002),
– Краљ Лир (ТВ филм, 1996),
– Бриши од свога брата (ТВ филм, 1995),
– Голубњача (ТВ филм, 1991)
– Пет хиљада метара са препрекама (ТВ филм, 1989)
– Врата дома (ТВ филм, 1987)

Борка Калабић

Мина Стојковић

Дипломирала глуму 2004, у класи Предрага Ејдуса. Запослена у Народном позоришту Кикинда.
Остварене улоге у позоришту:
– Каролина Нојбер
– Тит Андроник
– Поп Ћира и поп Спира
– Мрешћење шарана
– Путујуће позориште Шопаловић
– Буба у уху
– Шта је собар видео
– Смрт човека на Балкану…
ТВ серије:
– Улица липа
– Синђелићи
– Јунаци нашег доба…

немачки агент

Ђорђе Ђоковић

Рођен је 25. маја 1983. у Крагујевцу. Завршио је Другу крагујевачку гимназију и Факултет уметности
Приштина, смер- глума.

УЛОГЕ НА ФИЛМУ И ТЕЛЕВИЗИЈИ
2004. ‚‚Карађорђе и позориште“ (ТВ серија), режија: Ратиборка Ћерамилац и Бранко Ћурчић
2004. ‚‚Улични ходач“ (кратак филм), режија: Коста Ђорђевић
2007. ‚‚Ехо“ (кратак филм), режија: Ивана Хреља
2007. ‚‚Младићи“ (кратак филм), режија: Урош Томић
2008. ‚‚Дашак“ (кратак филм), режија: Војин Васовић
2010. ‚‚Шишање“ (играни филм), режија: Стеван Филиповић
2011. ‚‚Санаторијум“ (кратак филм), режија: Дејан Илић
2011. ‚‚Жућко-прича о Радивоју Кораћу“ (документарно-играни филм), режија: Гордан Матић
2014. ‚‚Травелатор“ (играни филм), режија: Душан Милић
2015. ‚‚Ујед пчеле у Великим Пчелицама“ (кратак филм), режија: Марко Ђорђевић
2015. ‚‚Између неба и земље“ (ТВ филм), режија: Јано Чањи
2015. ‚‚Врућина“ (кратак филм), режија: Филип Мисита
2018. ‚‚Мој јутарњи смех“ (играни филм), режија: Марко Ђорђевић
2018. ‚‚Ход“ (кратак филм), режија: Душан Ивановић
2019. ,,Јужни ветар” (тв серија), режија: Милош Аврамовић
2019. ,,Пролећна песма” ( играни филм), режија: Наталија Аврамовић

УЛОГЕ У ПОЗОРИШТУ
2004. ‚‚Ромео и Јулија“, В. Шекспир, режија: Пјер Валтер Полиц, Књажевско-српски театар
2005. ‚‚Аудијенција“, В. Хавел, режија: Војин Васовић, Књажевско-српски театар
2006. ‚‚Свемиронична бајка“, И. Бојовић, режија: Милић Јовановић, Позориште за децу Крагујевац
2006. ,,Варијације на тему дивљих патака”, Д. Мамет, режија: Вукашин Никитовић, ФДУ, Београд
2006. ‚‚Нада из ормара“, Д. Лукић, режија: Јелена Богавац, Звездара театар

2007. ‚‚Сеобе“, М. Црњански, режија: Пјер Валтер Полиц, Књажевско-српски театар
2008. ‚‚Пионири у Инголштату“, М. Флајсер, режија: Ивана Вујић, Књажевско-српски театар
2010. ‚‚Сироти мали хрчки“, Г. Михић, режија: Милић Јовановић, Звездара театар
2011. ‚‚Ђаво и мала госпођа“, Ђ. Милосављевић, режија: Жанко Томић, Књажевско-српски театар
2012. ‚‚Дванаесторица гневних људи“, Р. Роуз, режија: Нил Флекман, Књажевско-српски театар
2012. ‚‚Арт“, Ј. Реза, у режији глумаца, Књажевско-српски театар
2013. ‚‚Они живе“, М. Пелевић и М. Марковић, режија: Матеја Ристић, Народни музеј у Крагујевцу
2015. ‚‚Принцип суперстар“, Н. Брадић, режија: Небојша Брадић, Књажевско-српски театар
2015. ‚‚Божићна бајка“, Ч. Дикенс, режија: А. Дунђеровић, Позориште за децу Крагујевац
2016. ‚‚Шта ме се тиче“, Д. Петровић, режија: Милош Миловановић, Сцена 303, Крагујевац
2016. ‚‚На црвено слово“, А. Ђинђић, режија: Александар Ђинђић, ФДУ, Београд
2019. ‚‚Нација“, Више аутора, режија: Милош Миловановић, Савремено позориште Крагујевац

РАДНО ИСКУСТВО
Од 2004. године ради као хонорарни сарадник у Књажевско-српском театру, где је био запослен
на одређено од 2011 до 2012 године.Од 2012. до 2017. ради као уредник драмског програма Дома
омладине, а од 2017. као директор Дома омладине.Оснивач је фестивала ‚‚БАШТеАтар“,
фестивала професионалних позоришних трупа и независних продукција, ‚‚Шумадијског блуз и џез
фестивала“ и ‚‚Крагујевачког фестивала уличних свирача“.Основао је ‚‚Савремено позориште
Крагујевац“.Покренуо је издаваштво младих, афирмативних бендова у Дому омладине.

љотићевски официр

Бојан Дикси Цветковић

Глумац у Градском позоришту Театар 91 у Алексинцу. Иза себе има 60 премијера у позоришту, а на телевизији улоге у серијама ”Црвени месец”, ”Црна свадба”, ”Ургентни центар” и ”Животне тајне”. Тренутно снима и за ТВ серију ”Мозаик” (главна споредна улога).

Pelicula

A modern theme for the film industry & video production